Opperrabijn van Argentinië ernstig gewond nadat hij in zijn werd mishandeld door onbekenden

De Opperrabbijn van Argentinië werd in zijn huis door onbekenden in elkaar geslagen en ligt ernstig gewond in het ziekenhuis, meldt Ynet. Joodse organisaties in Argentinië spreken van een antisemitische aanslag.

Volgens lokale media braken zeven aanvallers, die klaarblijkelijk het huis van Davidov in de gaten hielden, om 2 uur ‘s nachts in, namen geld en sieraden in beslag en vielen hem en zijn vrouw aan. De aanvallers schreeuwden tegen de rabbijn: “We weten dat je de AMIA-rabbijn bent.” (AIMA=Asociación Mutual Israelita Argentina).

De rabbijn werd vastgebonden, kreeg een kap over zijn hoofd en werd net zolang geslagen en mishandeld totdat hij het bewustzijn verloor. De mishandeling resulteerde in negen gebroken ribben en kneuzingen over zijn hele lichaam.

AMIA eist een onmiddellijk onderzoek naar de aanval en “uitte zijn onbehagen over de acties, die ongetwijfeld een reden tot ongerustheid zijn”.

 

Advertentie (4)