Gespannen rust aan grens met Gaza

   

  Gisteravond bleek opnieuw een Hamas raket zichzelf te hebben gelanceerd , althans dat was de boodschap van Hamas. Gelukkig richtte deze raket geen schade in zd. Israel aan . Nadat er volop met explosieven aan de grens met Gaza werd gegooid, een onbemande IDF post in brand was gestoken en verschillende cluster ballonnen met explosieven in zd. Israel neerkwamen, was het voor de IDF voldoende om actie te ondernemen.

  Er werden diverse gebouwen gebombardeerd in Khan Yunis waar Hamas ook een soort marinebasis heeft. O.a. een wapenproductie hal werd gebombardeerd . Ook werden doelen in Rafah aangevallen.

  Om 04.00 uur vanochtend heeft de Iron Dome een door Hamas gelanceerde raket boven Ashkelon uit de lucht geschoten. Sindsdien is er sprake van een soort van rust.

  Scholen in zd. Israel zijn open vandaag, het normale leven is zo goed en kwaad als het kan weer opgepakt.

  Wel hebben gisteravond een groot aantal bewoners van zd. Israel gedemonstreerd tegen beslissing van IDF om geen verdere gevechten aan te gaan .Meeste inwoners willen dat er voor eens en altijd een einde wordt gemaakt aan het iedere dag weer onder vuur liggen vanuit Gaza.

  Komend weekend staat er een grote demonstratie een de grens met Israel gepland om te vieren dat er een jaar lang rellen zijn aan de grens. Hoe dat afloopt is moeilijk te voorspellen, wel is zeker dat er grote rellen zullen zijn ,

  Israel heeft mede daarom een grote troepenmacht langs de grens met Gaza gestationeerd.