Jodenhaters keerden hun rug naar Rabbijn Jacobs tijdens herdenking Nieuw-Zeeland in Amsterdam

Nieuw-Zeeland herdenking in Amsterdam op de Dam

Tijdens de solidariteitsbijeenkomst gisteren op de Dam in Amsterdam voor de slachtoffers van de gruwelijke aanslagen in Nieuw-Zeeland op twee moskeeën, keerden een groep jodenhaters met Palestijnse vlaggen hun rug naar het podium op het moment dat Rabbijn Jacobs ging spreken.

Een aantal van deze jodenhaters hadden ook posters bij zich waarin werd opgeroepen tot een boycot van Israel.

Toen Rabbijn Jacobs opstond om te spreken, de opperrabbijn van het Interprovinciaal Opperrabbinaat van Nederland, keerden verscheidene deelnemers die Palestijnse vlaggen demonstratief omhoog hielden, de rabbijn de rug toe. Veel Nederlandse Joden spraken op social media hun afschuw uit over wat zij “duidelijk teken van antisemitisme” noemden.

Burgemeester Femke Halsema en verschillende anderen op het podium reageerden op de acties van de jodenhaters die Jacobs de zondag de rug toekeerden, door schouder aan schouder te staan ​​met de rabbijn tijdens zijn toespraak. Burgemeester Halsema zou ervoor hebben gezorgd dat Rabbijn Jacobs één van de sprekers was.

Jacobs drong er tijdens zijn toespraak op aan om te denken aan “de talloze mensen die zijn gedood bij terreuraanslagen in kerken, synagoges en moskeeën over de hele wereld, waarvan we niets horen, niet op televisie, niet in de kranten en zelfs niet op Facebook, maar waar ontelbare mensen zijn gedood en nog steeds worden gedood.”

Echter, voor de jodenhaters onder het publiek op de Dam was dit voor dovemansoren gezegd. Zij vonden een boycot van Israel belangrijker dan in respect medeleven tonen met de doden en gewonden van de aanslagen in Nieuw-Zeeland. Het is bekend dat een aantal van deze jodenhaters wekelijks op de Dam staat te demonstreren tegen de joodse staat, waar ze door de Amsterdamse politie en gemeenteraad geen strobreed in de weg worden gelegd.

Israel-hater Frank van der Linde deed later op Twitter nog een duit in de zakken met onderstaande tweet.

Advertentie (4)