Nationale Bibliotheek van Israel sluit zich aan bij Google’s “Once Upon a Try”

De Nationale Bibliotheek van Israel in Jeruzalem, heeft zich aangesloten bij Google’s “Once Upon a Try” project, een enorme online tentoonstelling over uitvindingen, wetenschappelijke ontdekkingen en de baanbrekende personen die ze hebben laten gebeuren.

De Nationale Bibliotheek heeft drie interactieve online tentoonstellingen bijgedragen aan het project.

“Isaac Newton’s Theological Papers” gebruikt de collectie van de Israëlische instelling van 8.000 Newton-kranten om het minder bekende religieuze denken van de grote wetenschapper te beschrijven, inclusief zijn “diepe interesse in Joodse bronnen”.

“Kaarten van het Heilige Land en Jeruzalem” is een tentoonstelling die is ontleend aan de 1500 kaarten van Jeruzalem en het land van Israël in de Eran Laor Cartografische Collectie van de bibliotheek en is afgeleid van vijf eeuwen kaarten maken door pelgrims, ontdekkingsreizigers, soldaten en geleerden.

“Dye Hard: The Race to Revolutionize the Color Red” is een close-up van de geschiedenis van de kleurstoffenindustrie door middel van “een weinig bekend verhaal dat vele eeuwen en culturen omvat” en is gecentreerd op “een klein klein insect.”

 

Advertentie (4)