Airbnb trekt boycot van joodse huizen in Westbank in

  Airbnb heeft aangekondigd appartementen en huizen in joodse dorpen en steden op de Westelijke Jordaanoever niet van haar website te verwijderen. De beleidswijziging vond plaats tijdens een rechtszaak tussen de online reisgigant en een dozijn Amerikaanse Joodse aanklagers die het bedrijf hadden aangeklaagd in de Verenigde Staten, georganiseerd door Shurat Hadin-Israel Law Centre, een pro-Israëlische rechtsorganisatie.

  Een kopie van de overeenkomst, in handen van de Jewish Telegraphic Agency, zegt dat Airbnb nu zowel in de Palestijnse gebieden als in Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever  huizen en appartementen zal blijven verhuren.

  “Alle aanbiedingen voor accommodaties in de Westelijke Jordaanoever zijn te allen tijde toegestaan ​​op het platform, onderworpen aan de toepasselijke wetten, regels en voorschriften.”

  Airbnb heeft de vermeldingen van aanbiedingen in nederzettingen nooit verwijderd. Ongeveer een week na de aankondiging van Airbnb om nederzettingen te boycotten organiseerde Shurat Hadin en een dozijn Amerikaans-Joodse families, van wie de meesten bezittingen in nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever bezitten, om een rechtszaak te beginnen in Amerika.

  De rechtszaak werd ingediend onder de Fair Housing Act, die bedoeld was om discriminatie van minderheden in de Verenigde Staten te voorkomen. Omdat Airbnb in de Verenigde Staten is gevestigd, moet het zich houden aan de wetgeving aldaar voor haar wereldwijde activiteiten.

  Het ontrekken van de boycot is opnieuw een tegenslag voor BDS en hun Israel-gerelateerd antisemitische aanhangers.

  Advertentie (4)