Stenen van de Klaagmuur zijn weer geïnspecteerd en behandeld tegen corrosie

    Twee keer per jaar vindt er door de Westelijke Muur Heritage Foundation een grondige inspectie plaats van de stenen van de Klaagmuur. Dit gebeurt ieder jaar voorafgaand aan Pesach en Rosh Hashana, het Joodse nieuwjaar. Dit jaar werd er een grotere hoeveelheid puin verwijderd.

    Het onderste gedeelte van de Westelijke Muur, dat is samengesteld uit de originele stenen van de muur, lijdt aan corrosie. Dit jaar, werd er veel “kaf” verwijderd. Om dit op te lossen, worden de stenen met een bindmiddel op basis van natuurlijke kalk (de steen consolidatie) behandeld. Dit versterkt de lagen en stopt het afbrokkelen.

    Dit werd gedaan onder leiding van rabbijn Shmuel Rabinowitz, rabbijn van de Westelijke Muur en de heilige plaatsen, in combinatie met de Israel Oudheid Autoriteit. De halachische (joodse wet) toestemming is gegeven door de opperrabbijnen van Israël en andere religieuze autoriteiten.

    Daarnaast bereidt de Westelijke Muur Heritage Foundation zich voor op de traditionele verwijdering van alle briefjes, voorafgaand aan Pesach. Dit zal plaatsvinden op woensdag 10 april (5 Nissan) om 10.00 uur, waarbij alle tussen de stenen geplaatste briefjes worden verwijderd.

    Omdat de briefjes worden gezien als “heilig” zullen deze na verwijdering volgens de Joodse wet worden begraven.

    Advertentie (4)