Druze kolonel benoemd tot militaire secretaris van President Rivlin

Kolonel Ala Abu Rukon, links op de foto

Kolonel Ala Abu Rukon is benoemd tot militair secretaris van de president van de staat Israël. Dat kondigde de IDF vandaag aan. Abu Rukon, die momenteel de IDF militairattaché in China is, vervangt brigade-generaal Boaz Hershkovitz. Hij was de afgelopen drie jaar militair secretaris van president Rivlin en wordt gepromoveerd tot brigadier-generaal.

De druzische Ala Abu Rukon werd benoemd na een beslissing van president Rivlin samen met premier en minister van Defensie Benjamin Netanyahu, en IDF-stafchef luitenant-lid Aviv Kochavi.

De 47-jarige inwoner van het Druzische stadje Usfiya is gepromoveerd in Middle East Studies aan de Bar-Ilan Universiteit en is getrouwd en vader van vier kinderen.

President Rivlin feliciteerde Abu Rukon met zijn benoeming en zei: “Hij is een indrukwekkende en professionele aanwinst aan het team van adviseurs bij Beit HaNasi”, zoals de officiële naam van de ambtelijk apparaat van de president luidt.

Meer dan 85% van Druzen dient vrijwillig in het Israelische leger, waarvan een meerderheid in gevechtseenheden, elite eenheden of bij de grenspolitie werkzaam zijn. Druzen dienen ook in hoge leidiginggevende posities binnen het veiligheidsapparaat van de joodse staat.

Abu Rukon diende de afgelopen 25 jaar in de IDF als soldaat en commandant van de parachutistenbrigade en werkte jarenlang in een reeks commandoposten binnen de inlichtingendienst.

Advertentie (4)