Israël Nieuws

Op vakantie en ziek? Bezoek de Israelische app Air Doctor

De nachtmerrie voor iedere vakantieganger, ziek worden terwijl je op vakantie bent. Wat moet je doen? Is er een goede arts te vinden? Waar is een goed ziekenhuis? Vergoed mijn verzekeringsmaatschappij de kosten wel? En dan is er vaak nog de taal barrière.

In 2014 was Yam Derfler op wandelreis door Mexico toen hij plotseling ziek werd. Na urenlang te hebben doorgebracht in een plaatselijk ziekenhuis waar hij niet goed werd behandeld, hoorde hij later dat veel vrienden dezelfde onplezierige ervaringen hadden opgedaan. Hij wist toen dat er een betere oplossing moest zijn voor zieke reizigers in het buitenland.

Twee jaar later was Derfler mede-oprichter van Air Doctor, een app en een op internet gebaseerd platform dat is ontworpen om zieke reizigers aan vertrouwde artsen te koppelen en snel afspraken in het buitenland in te plannen.

Het bedrijf, geleid door CEO Jenny Cohen Derfler, is gevestigd in Beit Nekofa. Dat is een kleine gemeenschap op 10 kilometer ten westen van Jeruzalem. De service ging live in augustus 2018 na het verkrijgen van $3,1 miljoen aan financiering van Kamet Ventures, onderdeel van de Franse verzekeringsgigant AXA.

Acht maanden later is het platform actief in 15 landen voor toeristen op vier continenten. Het team is van plan de komende maanden nog negen andere landen toe te voegen en binnen twee jaar wereldwijd actief te zijn.

“Wanneer een toerist naar het buitenland vliegt en helaas medische hulp nodig heeft, van griep tot het breken van een been, alles wat ze moeten doen is in deze app gratis te gebruiken om een dokter in de buurt te zoeken”, vertelde Yuval Zimerman, directeur marketing en PR bij Air Doctor aan The Jerusalem Post.

“Gemiddeld heeft de patiënt binnen 10 minuten een afspraak. Onze service is gratis en je hoeft alleen de doktersfactuur bij je verzekeringsmaatschappij in te dienen die vervolgens vergoed wordt conform je polisvoorwaarden. Wij hebben tot heden geen geval gehad waarin iemand niet werd vergoed.”

“In de 15 landen waar we werken, weten we waar de betrouwbare klinieken zijn en wie de artsen zijn. Ze zijn legitiem en hebben een licentie. Dat is onze toegevoegde waarde. We brengen klanten in contact met klinieken met hoge normen”, zei Zimerman.

Sinds de lancering is de smartphone-app van Air Doctor meer dan 35.000 keer gedownload. Het bedrijf heeft ook verschillende prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs op de Global InsurTech Roadshow 2019-pitchwedstrijd in Frankfurt, en werd genoemd als een van MassChallenge’s 10 beste startups van 2018.

Reacties