Net voor Pesach schoonmaak, een zandstorm uit de Egyptische Sinai over Israel

Pesach nadert, het Joods paasfeest. De scholen zijn dicht en de veel mensen in Israel hadden plannen te beginnen met de jaarlijkse Pesach schoonmaak. Het huis vrij maken van alle chametz (zuurdesem of voedsel vermengd met zuurdesem), wat verboden is tijdens Pesach. Helaas zal die schoonmaak voor velen met een dag moeten worden uitgesteld.

Een enorme zandstorm uit de Sinai woestijn bedekt Israel onder een fijn laagje zand, en leidt tot een hoge luchtvervuiling. “Er is een depressie over het noorden van Egypte die zuidoostenwind veroorzaakt die zand en stof naar ons gebied transporteren”, zegt Eitan Mazeh, voorspeller van luchtkwaliteit van het Environmental Protection Agency. Het is echter onder de kritische grens, dus zijn er geen extra waarschuwingen voor het publiek.

Helaas kunnen wind en zand niet worden verbannen uit Israel en daarom zullen we tot eind van de zondagmiddag geduld moeten hebben. Daarna zal het stof en zand uit Israel verdwijnen, omdat er lichte regen wordt verwacht in het heilige land.

Advertentie (4)