Archeologen vinden in Egypte een 4,300 jaar oud graf volledig intact

In Egypte is in de buurt van Saqqara, ten zuiden van Caïro, het 4.300 jaar oude graf ontdekt van de heer Khuwy – een hoge ambtenaar en edelman uit de vijfde dynastie. Het graf is versierd met kleurrijke reliëfs en goed bewaard gebleven inscripties, meldt de Times of Israel

“Het L-vormige Khuwy-graf begint met een kleine gang die naar beneden leidt in een antichambre en van daaruit naar een grotere kamer met geschilderde reliëfs die de grafeigenaar voorstellen aan een offertafel,” zegt Mohamed Megahed, het hoofd van het opgravingsteam.

Het graf is gemaakt van witte kalkstenen. Sierlijke schilderingen hebben een speciale groene hars en oliën die worden gebruikt in het begraafproces. De noordmuur van het graf geeft aan dat het ontwerp is geïnspireerd op de architectonische blauwdruk van de koninklijke piramides van de toen regerende dynastie.

Het opgravingsteam heeft verschillende graven opgegraven die gerelateerd zijn aan de Vijfde Dynastie. Zo vonden Archeologen onlangs nog een inscriptie op een granieten zuil gewijd aan koningin Setibhor, die naar verluidt de vrouw was van koning Djedkare Isesis, de achtste en voorlaatste koning van de dynastie.