Nieuw oor of ander orgaan nodig? Technion opent 3D printer centrum voor organen, weefsel en cellen

Een centrum voor het printen van cellen, weefsels en organen is opgezet in het Technion Institute of Technology in Haifa, om onderzoekers in staat te stellen complexe weefsels te printen en hun integratie in menselijke organen te verbeteren, aldus de universiteit, schrijft de Times of Israel.

Het 3-D Bio-Printing Centre voor Cel- en Biomaterialen, onderdeel van de Faculteit voor Biomedische Technologie, staat open voor alle Technion-onderzoekers en “zal het Technion-onderzoek naar weefseltechnologie, naar nieuwe gebieden leiden”, zei faculteitsvoorzitter prof. Shulamit Levenberg, die leidt het centrum, in een verklaring.

Technion-onderzoekers zijn aan het werk geweest om weefsels te ontwikkelen die bloedvaten bevatten die snel in contact komen met de eigen bloedvaten van de patiënt, maakten vis 3D printen een nieuw oor en vonden manieren  om het herstel van ruggenmergletsel te bevorderen, zei Levenberg in een telefonisch interview.

De introductie van de 3D-printer zal onderzoekers “naar een nieuw niveau brengen”, zei Levenberg door hen cellen en biomaterialen te laten printen en complexe weefselstructuren te vormen. De printer, die meerdere printkoppen heeft, kan de informatie die is verkregen uit de CT-scans van een patiënt – bijvoorbeeld de vorm van het oor van een persoon – vertalen in driedimensionaal weefsel dat geschikt is voor een letselgebied.

Advertentie (4)