Jaarlijkse Israel Festival in Jeruzalem , al 58 jaar iets bijzonders

Het Israel Festival in Jeruzalem begint weer eind mei, en brengt voor het 58e jaar een rijk, gevarieerd en multidisciplinair artistiek programma uit Israël en de rest van de wereld, zo meldt Israel21C. 

Het artistieke programma van het internationaal gerenommeerde festival reflecteert dit jaar op uitdrukkingen van identiteit en zal de grenzen verkennen van artistieke creatie en de scheiding van ‘kunstenaars’, ‘kijkers’, ‘zelf’ en ‘de ander’.

De meer dan 30.000 te verwachte bezoekers zullen genieten van dans, muziek, theater, uitvoerende kunst, videokunst en installaties van toonaangevende kunstenaars uit Israël en het buitenland.

Het festival loopt van 30 mei tot 15 juni en opent met een openluchtconcert op het plein voor het Jeruzalem Theater , gevolgd door een afterparty met een “live laboratorium” om het publiek te betrekken bij het maken van muziek.

Andere locaties voor het festival zijn het dak van het stadhuis, het museum voor islamitische kunst en het Eden Tamir Music Centre in de wijk Ein Kerem.

Eén van de hoogtepunten is  de viering in de open lucht van de 400ste verjaardag van de joodse dichter Rabbi Shalom Shabazi bij de Toren van David op 11 juni, met onder andere de leidende Israëlische kunstenaars Berry Sacharov, Ester Rada en Idan Amedi.

Het volledige programma is hier te vinden.

Advertentie (4)