De eerste ElAl Druze stewardess is haar werk begonnen

Merach Kara, uit het kleine druzenstadje Daliyat al-Karmel bij Haifa, moest de culturele tradities van de gemeenschap waar ze vandaan kwam overwinnen om haar levenslange droom na te jagen.

Merach Kara groeide op in een klein dorpje in het noorden van Israël, binnen een cultuur die vrouwen aanvalt die simpelweg in een vliegtuig als passagier meevliegen, laat staan dat ze in een vliegtuig werken,maar met de steun van haar familie besloot ze de nee-zeggers te negeren en haar levenslange droom na te volgen, meldt Ynet.

Kara groeide op met haar ouders en twee oudere broers die nu in Tel Aviv wonen. Vrijgesteld van militaire dienst deed ze National Service en nadat ze hiermee klaar was ging ze aan de universiteit informatica studeren. Al snel merkte ze dat dat niets voor haar was en besloot ze haar droom te volgen en bij ElAl te gaan solliciteren als stewardess.

In de Druzencultuur wordt het al afgekeurd wanneer een vrouw alleen gaat vliegen vliegen, laat staan als ze gaat werken ​​als een stewardess. Maar Merach verwierp deze culturele tradities om haar droom te laten uitkomen. De steun van haar familie hielp daarbij.

“Ze zijn zich bewust hoe zwaar mijn werk is,  maar ze accepteren het”, zegt ze. Haar vader zegt zelfs dat hij haar vastberaden karakter bewondert en haar keuze accepteert , ondanks de opvattingen van sommige in hun gemeenschap. “Merach is erg dapper en ik hou van haar koppigheid”, zegt hij. “We zijn er trots op dat ze ervoor koos om bij El Al te werken. Het is een deel van ons en het is belangrijk dat ze voor dit pad heeft gekozen, ik wens haar alle geluk in de wereld en ik weet zeker dat ze alles kan bereiken waar ze haar gedachten op richt.”

Afkomstig uit de Druze gemeenschap spreekt Merach zowel vloeiend Arabisch als Hebreeuws, wat ze ten volle gebruikt bij het werken met Arabisch sprekende klanten. “Ik was er zeker van dat ik helemaal geen Arabisch zou spreken, maar tot mijn verbazing deed ik dat,”zegt Merach.

“Het is nooit te laat”, zegt ze over het waarmaken van je dromen. “Ik hoop dat ik, door de eerste Druze-stewardess in El Al te worden, de deur kan openen voor nog veel meer Druzen-vrouwen en hen kan helpen de wereld te verkennen.”