Grote IAF oefening in noord Israel “Het lijkt alsof de hele luchtmacht in de lucht is”

Een uitgebreide militaire oefening wordt deze week gehouden door de Israëlische luchtmacht (IAF). De oefening begon op zondag en eindigt vandaag (woensdag) en omvat alle squadrons in de IAF, aldus Arutz sheva.

Een hoge officier van de luchtmacht zei vandaag dat “de hele luchtmacht in de lucht is”.

“De oefening traint de hele luchtmacht, van de technische tak tot het operationele personeel en de commandanten, maar ook de commandant van de luchtmacht zelf.”

Er wordt getraind in gevechten in verschillende plaatsen tegelijk. De focus ligt op de noordelijke arena waar de vijand daadwerkelijk is. We oefenen op een bijzonder hoog niveau tegen een uitdagende, denkende en reagerende vijand die technologieën heeft die verder gaan dan wat op dit moment bestaat. ”

Tijdens deze oefening is het de eerste keer dat de luchtmacht traint voor oorlog met F-35 straaljagers: “De hele dag en nacht. We oefenen onzekerheid, vliegen in ambiguïteit, weten niet precies wie de vijand is en welke positie jij bent . Dit stelt ons in staat om te wennen aan onzekere situaties, een belangrijk vermogen om te hebben in het dit decennium.

Lees hier het hele artikel.