Zes tentoonstellingen in Israel die u niet mag missen

Venice studio Zaven heeft Dune gecreëerd, een verzameling lampen gemaakt van gesmolten glasplaten die voortkomen uit het experiment van de ontwerpers met traditionele Venetiaanse ambachtstechnieken. Foto door Elad Sarig

Terwijl de temperaturen in Israël omhoog schieten , en toeristen en lokale inwoners strijden om een ​​plekje op het strand om een “kleurtje” te krijgen en hun matkot (Israelische peddelbal) -game te perfectioneren, bieden de ruim 200 musea in Israel weer een keur van tentoonstellingen op het gebied van kunst, muziek, geschiedenis en religie.

De website NoCamels nam een kijkje bij enkele van de meest unieke en interessante exposities deze zomer.

The Conversation Show in Design Museum Holon

Reciprocal Syntax by BCXSY. Photo by Elad Sarig

 

The Conversation Show, een tentoonstelling samengesteld door Maria Cristina Didaro, is een set van vijf in opdracht gemaakte installaties die onderzoeken hoe toonaangevende ontwerpers samenwerken in een duo of een groep. Een aantal internationaal gerenommeerde ontwerpstudio’s zijn uitgenodigd , waaronder de uit Amsterdam afkomstige coöperatie BCXSY (Boaz Cohen en Sayaka Yamamoto), om hun werk te laten zien en laten zien hoe zij het creatieve proces documenteren op verschillende locatiespecifieke media zoals ruimte, objecten en interactief werk.

Peter en Pan: Van het oude Griekenland naar Neverland in het Israel Museum, Jerusalem

Peter Pan als een baby. Met dank aan The Israel Museum / Eli Posner

Het Israël Museum in Jeruzalem schrikt er niet voor terug om een verbinding te vinden in het onverwachte – denk aan het dagboek van de Israëlische astronaut Ilan Ramon en de Enoch Scroll – dus het is geen verrassing dat een van de nieuwste tentoonstellingen die deze maand wordt geopend een tentoonstelling is die “de metamorfose is van de Grieks-Romeinse natuurgod Pan in het fictieve Peter-personage dat in 1902 door de Schotse auteur James Matthew Barrie is gemaakt. ”

Sieraden maken: verleden en heden in het Museum van Islamitische Kunst, Jeruzalem

Twee kettingen. Een van de Israëlische kunstenaar Merav Rahat en de andere een Marokkaanse ketting uit de Dra’a-vallei, eind 19e eeuw. Foto door Shay Ben Efraim.

Een nieuwe tentoonstelling in het Museum van Islamitische Kunst in Jeruzalem onderzoekt “artistieke en culturele dialogen tussen de drie monotheïstische religies die prominent aanwezig zijn in Jeruzalem – de islam, het jodendom en het christendom.” De tentoonstelling geeft een rijke en opvallende blik op de permanente collectie van het museum. sieraden en kunstvoorwerpen die dateren uit de 7e eeuw, evenals modernere interpretaties van 45 Israëlische kunstenaars en juweliers.

The Lod Mosaic in The National Maritime Museum, Haifa

Het grootste en best bewaarde mozaïek van Israël is een wereldreiziger geweest – naar internationale locaties zoals Parijs, New York en Chicago – en nu is het eindelijk thuis.

Het mozaïek, dat ongeveer 180 vierkante meter groot is, blag ooit op de vloeren van een grote en welvarende Romeinse villa, met verschillende panelen met afbeeldingen van zoogdieren, vissen en schepen. Het dateert uit de late 3e of vroege 4e eeuw CE.

Touch Me van Sigal Miller in het Abraham Hostel, Tel Aviv

De Touch Me-tentoonstelling van kunstenaar Sigal Miller, die momenteel wordt tentoongesteld in het Abraham Hostel in Tel Aviv, is een aangrijpende kijk op relaties en emoties tussen verschillende geslachten die worden weergegeven op grootschalige olie- en houtskoolschilderijen. De werken, tentoongesteld tot 29 juni, zijn afkomstig van Millers erkenning van de behoefte om artistieke expressie te bieden met verschillende soorten relaties en kwam precies op tijd voor Pride Month.

Gesluierde vrouwen in Het Heilige land in Israel Museum, Jerusalem

Grieks-orthodoxe nonnen in de Katholikon van het Heilig Graf, oude stad, Jeruzalem, 2006, foto door Quique Kierszenbaum

The Veiled Women of The Holy Land-tentoonstelling in het Israel Museum in Jeruzalem presenteert 13 kledingstukken uit verschillende groepen, samen met teksten en foto’s over de kledingkasten.

Advertentie (4)