Hezbollah plande enorme ‘game-changing’ aanvallen op Israëlische doelen wereldwijd

Drie en een half jaar lang speelde Israël’s Mossad een kat-en-muisspel met Hezbollah. Van Thailand tot New York heeft de Mossad acties op gang gezet om pogingen van de Islamitische terreurgroep te belemmeren om wereldwijd explosieven opslagplaatsen op te zetten. Dat is bevestigd door een Israëlische inlichtingen functionaris deze week, volgens een artikel in de Times of Israel.

De grootste voorraad, die ongeveer drie ton ammoniumnitraat bevatte, een belangrijk ingrediënt voor sommige soorten explosieven, werd gevonden op vier locaties in Noord-Londen die in september 2015 werden overvallen door de Metropolitan Police. Andere voorraadopslagplaatsen waren door Hezbollah-cellen opgezet en ontdekt in Cyprus, Thailand en meerdere nog niet genoemde Europese landen.

De Mossad leerden in 2014 van het plan van Hezbollah’s “Unit 910”,  die verantwoordelijk is voor de buitenlandse operaties van de terreurgroep, om de vaardigheid te ontwikkelen om naar willekeur massale terreuraanvallen uit te voeren over de hele wereld.

Dankzij Mossad-informatie konden Thaise autoriteiten begin 2015 een Hezbollah-cel in het land arresteren. In april van dat jaar vervolgd door de arrestatie van Hezbollah-lid Hussein Abdullah op Cyprusm nadat bleek dat in zijn kelder een ton ammoniumnitraat was opgeslagen.

Er wordt rekening mee gehouden dat Hezbollah zich voorbereidt op een situatie waarin de organisatie wraak zal nemen.

Lees hier het hele artikel