Israel is begonnen met aanleg van een vierde watertransportleiding naar Gaza

Ondanks alle spanningen in en rond Gaza is Israel begonnen met de aanleg van een vierde watertransportleiding naar Gaza. Deze transportleiding wordt de grootste ooit.

De nieuwe pijpleiding zal Gaza in het midden binnenkomen vanuit de Eshkol-region in Israël en zal daar verbinding maken met het watersysteem van de Gazastrook. De pijpleiding wordt aangelegd door Israel’s nationale waterbedrijf Mekorot, zo meldt de Times of Israel.

Er zijn drie pijpleidingen die momenteel zoet water van Israël naar Gaza brengen op drie verschillende locaties langs de grens. In overeenkomsten met de Palestijnen beloofde Israël om elk jaar 10 miljoen kubieke meter water over te brengen naar Gaza, maar in de praktijk overschrijft het iets meer, ongeveer 11,5 miljoen kubieke meter.

Bouwwerkzaamheden zijn de afgelopen dagen begonnen en worden uitgevoerd onder zware militaire bewaking uit angst dat terroristische groeperingen uit Gaza het vuur op de werkers zullen openen als de pijpleiding de grens nadert.

Lees hier meer informatie