De Israel boycot van de NRC

Nadat gisteren Uri van As gisteren in OpinieZ het verhaal publiceerde dat drie jaar onderzoek, n.a.v. van artikelen in de NRC over vermeende bedreigingen door de Mossad aan het adres van Nederlandse mensenrechtenactivisten, niets heeft opgeleverd blijft het stil van de kant van de NRC.

Niet verrassend echter. De NRC heeft er al jarenlang een handje van om met allerlei beweringen en aantijgingen te komen om Israël in een kwaad daglicht te plaatsen. Als dan later blijkt dat de waarheid ver te zoeken is blijft het stil van de kant van de NRC.

NRC heeft het tot haar taak gemaakt om zoveel mogelijk leugens over Israël te verspreiden die nergens op zijn gebaseerd. Leoni van Nierop en Derk Walters zijn daar goede voorbeelden van, die zijn beiden anti Israël activist verpakt in het jasje van journalist.

Met gebruikmaking van halve waarheden en en verdraaiing van feiten komen ze keer op keer met verhalen over vermeende kwalijke praktijken die Israël pleegt.

Zodra met bewijzen wordt aangetoond dat het niet klopt geeft de NRC niet thuis of stuurt de NRC ombudsman op je af met allerlei bedreigingen en ultimatums.

Iedereen die de NRC leest moet zich ervan bewust zijn dat ze mee betalen aan het in stand houden van een Israël boycot. Het wordt tijd dat de Raad voor de Journalistiek zich daar eens in gaat verdiepen.  

Advertentie (4)