Israelisch Amerikaanse start up gaat in 2020 een autonoom vliegende auto testen

De oprichters van de in Silicon Valley gevestigde, maar met een R&D center in Netanya,  startup New Future Transportation (NFT) ontwikkelen de Aska Drive & Fly, een elektrisch, autonoom vliegend voertuig dat volgens hen pendelaars huis-aan-huis zal nemen tegen lagere kosten en een grotere impact positieve op het milieu. NFT onthulde het ontwerp van het voertuig vorige week voorafgaand aan Israel’s EcoMotion-conferentie, het grootste smart mobility-evenement van het land, aldus NoCamels.

De Aska, wat ‘vliegende vogel’ betekent in het Japans, ziet eruit als een slank, futuristisch voertuig met vleugels op het dak die zich in de vliegmodus ontvouwen tot ongeveer 12 meter. Hij kan verticaal opstijgen en autonoom vliegen – geen piloot vereist – voor een bereik van maximaal 240 kilometer , zegt NFT.

Het ontwerp is volgens het bedrijf in overeenstemming met de veiligheidsvereisten van de Federal Aviation Administration (FAA), waaronder hoge betrouwbaarheid, back-upsystemen en een veilige landingsfunctie bij uitval van het systeem.

Lees hier verder.