Israëlische onderzoekers vinden ‘potentiële hoop’ voor sommige alvleesklierkankerpatiënten

Onderzoekers van het Israëlische Sheba Medical Center in Tel Hashomer hebben zondag gezegd dat een gericht kankertherapieproduct dat ze samen met farmagiganten AstraZeneca en Merck & Co. Inc. hebben ontwikkeld, “potentiële hoop” biedt voor patiënten met een specifiek soort pancreaskanker, omdat het de progressie van de ziekte afremt, meldt de Times of Israel.

Dr. Talia Golan, het hoofd van het pancreaskankercentrum van Sheba, voert onderzoek en klinische proeven uit met AstraZeneca en MSD, zoals Merck buiten de VS wordt genoemd, om de veiligheid te evalueren en de werkzaamheid van een nieuw behandelingsschema voor geneesmiddelen te testen gebaseerd op Lynparza, of olaprib, tabletten.

Bij degenen die de medicatie in de studie ontvingen,duurde het gemiddeld 7,4 maanden voordat hun ziekte verergerde, bekend als “progressievrije overleving”, vergeleken met 3,8 maanden in de groep die de placebo innam, zeiden de onderzoekers.

Lees hier verder.

 

Advertentie (4)