Michael Jacobs opnieuw aangehouden en gearresteerd

Amsterdam was ooit een vrije stad. Een stad waar je kon zeggen wat je wil en je vrij was je mening te uiten. Dit blijkt allemaal niet meer mogelijk te zijn.

Op 2 juni is Israel-supporter Michael Jacobs voor de zoveelste keer opnieuw in de boeien geslagen op de Dam in Amsterdam. De reden? De pro Palestina-activisten Simon Vrouwe en Frank van der linden hadden zich bij de politie beklaagd dat Jacobs hen “lastig viel”. Hij zou namelijk met een hoed met daarop een Israelisch vlaggetje te dicht bij hen in de buurt lopen.

Het is voor mij, en zoals op Twitter bleek honderden anderen, onbegrijpelijk en onverteerbaar dat Michael Jacobs keer op keer wordt opgepakt en handboeien om krijgt. Michael doet geen vlieg kwaad doet, terwijl Vrouwe en van der Linden samen met andere pro-Palestina activisten, wekelijks hun haat t.o.v. Israel en het Joodse volk kunnen blijven spuwen.

Wat bezielt de Amsterdamse politie? Wat bezielt het Amsterdamse gemeentebestuur? Wordt het niet eens tijd voor een groot protest? Wordt het niet eens tijd dat we besluiten met z’n allen rond Michael Jacobs te gaan staan en hem te beschermen?

Wordt het niet eens tijd dat de Amsterdamse politie en het Amsterdamse gemeentebestuur duidelijk wordt gemaakt dat Jodenhaat moet worden aangepakt inplaats van Joden op te pakken?

Enfin, kijkt u zelf maar naar de video. Het zegt genoeg over de mentaliteit van deze agenten.

Advertentie (4)