Palestijnse leiders vinden het economisch plan van Kushner “omkoping”

“Het economisch plan kan niet slagen omdat het de Palestijnse zaak beëindigt”, dat was de eerste reactie van de Palestijnse leider Abbas, aldus de Times of Israel.

“Het is omkoping en daar werken wij niet aan mee, zo vervolgde hij.

Hanan Ashrawi, ex terroriste, assistent van PA-president Mahmoud Abbas en lid van het uitvoerend comité van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie gooide er nog een schepje bovenop.

“Hef eerst het beleg van Gaza op, stop de Israëlische diefstal van ons land, onze middelen en fondsen, geef ons onze bewegingsvrijheid en controle over onze grenzen, luchtruim, territoriale wateren enz. En zie dan hoe we een bloeiende welvarende economie opbouwen als een vrij en soeverein land”.

Ook Hamas veegt het plan van tafel. “De Amerikaanse regering droomt nog steeds dat het Palestijnse volk hun rechten en heilige plaatsen zal opgeven in ruil voor economische projecten en geld,” zei de terreur groep, eraan toevoegend dat ze er alles aan zullen doen om het voorstel te dwarsbomen.

Arabische Israëlische Knesset lid Ayman Odeh is ook negatief over het plan: “Iemand moet aan Trump uitleggen dat niet alles voor geld te koop is, zeker niet de rechtvaardige nationale aspiraties van het Palestijnse volk. De enige oplossing voor het conflict is om de bezetting te beëindigen en naast de staat Israël een onafhankelijke Palestijnse staat te stichten.”

Lees hier het hele artikel .

 

Advertentie (4)