Doe eens wat anders en maak een tocht op een kameel en verblijf in bedoeïenen tenten in de woestijn van Judea

 

Hotels of Airbnb in Israel, het is leuk maar waarom niet eens een keer wat anders? Ga tijdens uw verblijf in Israel eens naar bijvoorbeeld Kfar Hanokdim,een gastvrije plek  in de woestijn van Judea, gelegen in de Kana’im-vallei tussen Arad en Masada.

Geïnspireerd door de Siani woestijn werd de  site in 1991 opgericht door Yoram Roded,  en begon hij aan een project in woestijnachtige stijl, dat de bedoeïenengebruiken omvat en een eerbetoon is aan de culturele betekenis van deze groep.

De accommodaties en openbare ruimtes die volledig zijn gebouwd met lokale natuurlijke materialen – stenen structuren, houten bewerkte gebouwen, meubels gemaakt van geitenhaar en zoutkristal lampen. Een groot deel van het 12 hectare grote perceel werd ontworpen en gebouwd door Roded zelf, waarbij met de hand gesneden stenen kunst en ingewikkelde waterfonteinen in het schilderachtige landschap werden gemengd.

Hou er wel rekening mee dat er geen wifi is en ontvangst voor smartphones is midden in de woestijn zeker niet optimaal. Het zorgt er wel voor dat je kan genieten van totale rust en ontspanning.

Naast het organiseren van tochten door de woestijn per kameel, is er  een scala aan entertainment, afhankelijk van de tijd van het jaar , waaronder een kinderboerderij, traditionele bedoeïenenactiviteiten en een groene workshop met ideeën over het gebruik van verschillende vormen van energie.

In de avond zijn er grote kampvuren waar muziek wordt gemaakt en gegeten en gedronken onder de altijd prachtige sterrenhemel.