Door Israelisch bedrijf gemaakte expandeerbare nanosatelliet wordt vrijdag met Russische raket gelanceerd

De NSLSat-1 nano-satelliet heeft stofachtige, flexibele schotelantennes die zich uitbreiden in de ruimte (NSLComm)

Technologie van space-tech start-up NSLComm zou 100x snellere connectiviteit mogelijk maken dankzij vouwantennes en expanderende hoofdreflector.

NSLComm, een Israëlische luchtvaarttechnologie-startup die een nanosatelliet ontwikkelde die zich in de ruimte uitbreidt om de aansluitcapaciteit te vergroten, lanceert vrijdag zijn eerste satelliet, de NSLSat-1, als onderdeel van de lading van een Sojoez-raket die hem zal nemen naar de ruimte, aldus de Times of Israel
De satelliet is al geïnstalleerd in de raket, die naar verwachting op 5 juli om 01:42 uur AM op de Vostochny Cosmodrome in het verre oosten van Rusland zal worden gelanceerd, aldus de start up in een verklaring woensdag.
NSLComm ontwierp stofachtige, flexibele schotelantennes die in de ruimte uitzetten zodra de nanosatellieten in positie zijn. Dit maakt een grotere bandbreedte en een hoge communicatiecapaciteit mogelijk, waardoor ze tot 100 keer sneller zijn dan de huidige best presterende nanosatellieten, aldus het bedrijf in een verklaring. Ze kosten 10 keer minder dan grotere satellieten, zei het bedrijf.
Tijdens de lancering worden de antennes in de satelliet gevouwen, waardoor deze compact in volume en massa kan zijn. Eenmaal ingezet in een baan, openen deze antennes zich en de hoofdreflector breidt zich uit naar de gewenste diameter. Operators op de grond kunnen de antennes van een afstand bedienen, waardoor ze het aanbod direct kunnen richten op specifieke gebieden waar er vraag is naar een grotere satelliet bandbreedte.

De technologie van NSLComm is “de enige oplossing die snelle breedband connectiviteit naar en van kleine terminals kan brengen”, aldus de verklaring, waardoor de satellieten voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, waaronder landbouw, mijnbouw, olie en gas, scheepvaart en overheid. . De technologie kan ook grote hoeveelheden gegevens voor internet en video ondersteunen tegen kosten die “aanzienlijk lager zijn” dan de huidige satellietcommunicatietechnologie, aldus de verklaring.

De satellieten kunnen worden gelanceerd met behulp van bestaande raketlanceerinrichtingen voor geostationaire (GEO) satellieten, die in een baan om de evenaar over de aarde cirkelen en satellieten met een lage aardbaan (LEO), aldus de verklaring.

Lees hier het hele artikel en zie de video hierna.