Israel is begonnen wapentransporten bestemd voor Hamas aan te vallen

In de afgelopen maanden heeft Israël verschillende vrachtwagens gebombardeerd in de Egyptische Sinaï-woestijn die met wapens en raketten voor terreurorganisaties op weg waren naar de Gazastrook, aldus bronnen aan i24NEWS.

Palestijnse bronnen melden dat de Israëlische luchtmacht van november vorig jaar tot eind mei dit jaar drie vrachtwagens heeft aangevallen, waaronder in maart een vrachtwagen met een lading Iraanse raketten bestemd voor de Palestijnse terreurorganisatie Islamitische jihad.

De vrachtwagens met raketten, wapens en explosieve materialen waren op weg naar Gaza nadat ze door wapenhandelaren waren overgebracht naar Libië, waar ze zijn verkocht aan Hamas met gebruikmaking van Palestijnse tussenpersonen in verschillende landen.

Israël is naar verluidt bezig met een grote inlichtingenoperatie in de Sinaï om te voorkomen dat wapens en geld bestemd voor Hamas en de Islamitische Jihad de Gazastrook binnenkomen via smokkeltunnels.

In de afgelopen jaren heeft Israël meer dan 13 tunnels die door Hamas en de Islamitische Jihad waren gegraven gebombardeerd om te voorkomen dat geld, wapens, raketten en materialen gebruikt voor terrorisme werden overgebracht naar Gaza.

Bewoners in Rafah, gelegen in de zuidelijke Gazastrook aan de grens met de Sinaï, zeggen dat ze verschillende keren Israëlische vliegtuigen hebben gezien die doelen binnen de Sinaï aanvielen zonder te weten wat de doelen waren, aldus de Palestijnse bronnen.

Het is onduidelijk of de activiteit gericht op Hamas en het wapenarsenaal van de Islamitische Jihad verband houdt met Israël’s voortdurende samenwerking met Egyptische veiligheidstroepen om het islamistisch terrorisme in de Sinaï-regio te bestrijden.

Advertentie (4)