Tweede zoon van Hamas oprichter verlaat de terreurgroep, ontmaskert corruptie, Turkse spionage ring

Suheib Yousef, zoon van de mede-oprichter van Hamas, Hassan Yousef, spreekt met de Israëlische tv nadat hij de terreurgroep heeft verlaten en beschuldigt hem van corruptie in juni 2019 (screen capture / Channel 12)

Suheib Yousef, zoon van één van de oprichters van Hamas en broer van de ‘Green Prince’ die in het geheim werkte voor de Shin Bet, vlucht uit de organisatie en spreekt zich uit op Israelische TV.

Het gebeurt niet iedere dag dat een lid van de islamitische terreurgroep Hamas de organisatie ontvlucht. Het is nog ongelooflijker als hij de zoon is van één van de oprichters van Hamas. En het is bijna ondenkbaar als hij de tweede zoon is van die stichter om te ontsnappen uit de klauwen van de islamitische groep en zijn verhaal aan een Israelische journalist verteld. Maar dat is precies wat er gebeurde.

Suheib Yousef, zoon van de mede-oprichter van Hamas Sheikh Hassan Yousef en broer van Mosab Yousef – die bekend werd als de “Groene Prins” voor zijn inspanningen om de Shin Bet te helpen terreuraanslagen op Israelische burgers te verijdelen – verliet stiekem zijn post in Turkije en vloog naar een niet nader genoemd land in Azië.

Vervolgens nam hij contact op met correspondent Ohad Hemo van Israël’s Channel 12 om zijn verhaal te vertellen.

Elkaar ontmoetend in een moskee, verteld Yousef (38) hoe hij werkte voor de “politieke afdeling”van Hamas in Turkije, wat echter in werkelijkheid ging om het verzamelen van inlichtingen.

“Hamas haar veiligheids- en militaire operaties vinden plaats op Turkse bodem onder de dekmantel van werk voor burgers”, zei Yousef. Hij vervolgde: “Ze hebben beveiligingscentra van waaruit ze geavanceerde afluisterapparatuur bedienen – om te luisteren naar mensen en Palestijnse leiders in Ramallah. Ze hebben geavanceerde apparatuur en computerprogramma’s om dat te doen”, zegt de deserteur.

Hij antwoordde bevestigend toen hem werd gevraagd of de groep ook Israëlische telefoongesprekken afluisterde, maar hij wilde geen verdere details geven. Yousef zei deze activiteiten van Hamas ook op Arabische landen was gericht. Suheib Yousef gaf aan dat Hamas niet werkt in het belang van het Palestijnse volk: “Ze werken voor een buitenlandse agenda. Dit is niet voor de Palestijnse zaak. In plaats daarvan verkopen ze de informatie aan Iran in ruil voor financiële hulp”, zei hij, erop wijzend dat het geld voor Hamas via Turkse banken verloopt.

Hij zei dat de Hamas-afdeling in Turkije ook werd gebruikt om mensen, waaronder kinderen, op de Westelijke Jordaanoever te bewapenen om terreuraanslagen tegen Israëli’s uit te voeren.

Over de corruptie verteld Yousef: “Hamasleiders in Turkije wonen in chique hotels en luxe torens. Hun kinderen zitten op particuliere scholen en ze worden zeer goed betaald door Hamas. Ze krijgen tussen de vier en vijfduizend dollar per maand. Ze hebben bewakers, zwembaden, country clubs. Ze eten in de beste restaurants waar een maaltijd $200 per persoon kost. Ze houden ervan om elkaar uit te nodigen voor deze dure maaltijden. Ze betalen $200 voor een maaltijd voor één persoon, terwijl een gezin in Gaza leeft van $100 per maand.

Lees hier het hele verhaal.

Advertentie (4)