Op plek waar eens de Grote synagoge van Oswiecim in Polen stond komt een monument

Tachtig jaar nadat de Grote Synagoge van Oswiecim in vuur en vlam werd gezet door de Duitse bezetter van Polen, zal er een herdenkingspark worden gebouwd op de plek waar eens waar de legendarische synagoge stond, in deze plaats vlakbij concentratiekamp Auschwitz , aldus de Times of Israel.

De Grote Synagoge van Oswiecim was het middelpunt van een bloeiende 400-jaar oude joodse gemeenschap. Sommige van de leidende Joodse geleerden in Polen kwamen uit Oswiecim – omgedoopt tot Auschwitz in het Duits – en Joodse families richtten daar enkele van de eerste Poolse fabrieken op.
De nieuwe herdenkingspark wordt op 28 november geopend, precies 80 jaar nadat de rijkelijk versierde Grote Synagoge door de nazi’s werd gesloopt. Nabestaanden van Joden die ooit in Oswiecim woonden, evenals huidige inwoners van de stad zullen bij de opening aanwezig zijn.
Lees hier het hele artikel.
Advertentie (4)