Grootste verzekeringsmaatschappij van Japan aast op Israelische innovatie

Tokio Marine is de grootste verzekeringmaatschappij van Japan en gaat samenwerken met Harel Verzekeringen uit de Israelische stad Ramat Gan. De bedrijven gaan samenwerken om innovatieve technologieën in Israel te identificeren in sectoren zoals de gezondheidszorg, cyber, distributie en klantervaring om deze vervolgens te integreren in de organisatie van beide verzekeraars. 

De bedrijven zullen ook informatie delen op het gebied van klantenservice, integratie van technologische systemen, snelle claimbetaling en cyberonderzoek.

“We streven naar nieuwe waarden door samenwerking met onze diverse partners en we zijn zeer verheugd dat we een samenwerkingsovereenkomst hebben bereikt met zo’n toonaangevend bedrijf als Harel, die ons helpt een brug te slaan naar de Israëlische innovatie-ecosystemen”, zei Tokio Marine Holdings uitvoerend vice-president Makoto Okada, na ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst in Israel.

De toetreding van een Japans bedrijf tot investeringen in Israëlische Hi-Tech sectoren creëert een enorm potentieel voor Israëlische startups en ondernemers, die producten en diensten zullen gaan ontwikkelen voor beide verzekeringsmaatschappijen.

Het partnerschap van Harel met Tokio Marine, dat vorig jaar een omzet had van meer dan $42 miljard, is een verder teken van groeiende Japanse interesse in Israëlische technologie en goederen.

In 2018 bereikte de export van Israëlische goederen naar Japan $1,03 miljard, volgens het Israelisch Centraal Bureau van de Statistieken. Een stijging van 25% sinds 2017.