IDF houdt 4-daagse oefening om militaire paraatheid te verbeteren in het geval van oorlog met Hamas

Soldaten van de Gaza-grensafdeling nemen deel aan een oefening op 22 maart 2015. Het doel van de oefening was om scenario’s na te bootsen na lessen die zijn getrokken uit de Operation Protective Edge van afgelopen zomer. (Foto IDF )

In en om Ashkelon wordt van zondag tot komende woensdag een militaire oefening gehouden om de paraatheid van soldaten te verbeteren in het geval het tot een oorlog met Hamas zou komen, melden Israelische media.

Aan de oefening van de Gaza divisie doen grondtroepen, gevechtshelikopters en gevechtsvliegtuigen mee. Volgens de IDF is deze oefening een belangrijke stap in het verbeteren van de paraatheid rond de Gazastrook.

Het besluit voor deze grootschalige oefening is genomen naar aanleiding van de groeiende bezorgdheid in de IDF over zijn operationele paraatheid, nadat de voormalige militaire ombudsman Maj. Gen. (res.) Yitzhak Brick beweerde dat het leger, met name de grondtroepen, niet voorbereid waren op een grootschalige oorlog.

Sinds het begin van 2019 was er een dramatische toename van het niveau van geweld langs de Gaza-grens, met bijna nachtelijke rellen en brandstichting middels brandende ballonnen. Het geweld is echter de afgelopen weken afgenomen als gevolg van een de facto staakt-het-vuren-overeenkomst tussen Israël en de Gaza-regerende Islamitsche terreurorganisatie Hamas.

Advertentie (4)