Israels Amos 7 satelliet wordt begin volgende week gelanceerd

De Israëlische satelliet “Amos-17” staat gepland om komende zondag of maandag vanuit Cape Canaveral, Florida, naar de ruimte te worden gelanceerd, meldt de Jerusalem Post.

De satelliet is eigendom van het Israëlische communicatiebedrijf Spacecom, gebouwd door Boeing en zal worden gemonteerd op een SpaceX Falcon 9-raket.

Het doel van Amos 7 is, om tv-, mobiele en internetdiensten te leveren aan Afrika, Europa en het Midden-Oosten.

“Afrika is een enorm continent, het is het snelst groeiende continent”, aldus Spacecom-functionarissen. “Tegen het einde van deze eeuw zullen Azië en Afrika qua bevolking gelijk zijn, wat betekent dat het percentage van de jonge bevolking de grootste jonge bevolking ter wereld zal zijn, dus er zal vraag zijn naar inhoud. Het is moeilijk om daar een aantal punten op de grond te bereiken, dus een satelliet lost dat probleem op. ”

David Polak, CEO van Spacecom zei: “We bieden internationale satellietcommunicatie, maar eerst en vooral zijn we een Israëlisch bedrijf, we zijn de enige Israëlische satellietexploitant, we exploiteren deze satellieten op verschillende punten in de lucht die van belang zijn voor de staat van Israël.”

Het ministerie van Wetenschap en Technologie heeft in 2018 de ontwikkeling en bouw aangekondigd van een nieuwe, door Israël te bouwen communicatiesatelliet. De Amos-8 zal door Israel Aerospace Industries volledig in Israël gebouwd en ontworpen worden.

Amos-8 wordt de zevende in een reeks Israëlische communicatiesatellieten, op één na ontwikkeld door IAI. De eerste satelliet, Amos-1, werd in 1996 gelanceerd – voornamelijk voor uitzendingen van thuistelevisie. De Amos 6 explodeerde in 2016 nog voor de lancering.

Advertentie (4)