Nieuwe antibacteriële vullingen uit Israel, kunnen herhaald tandbederf bestrijden

Nieuw materiaal uit Israël kan een van de meest kostbare en meest voorkomende bacteriële ziekten in de wereld voorkomen, aldus Israel21C.

Nieuwe tandvullingen gemaakt van op hars gebaseerde composieten versterkt door antibacteriële nanomontages, ontwikkeld aan de Universiteit van Tel Aviv, kan de bacteriële groei van dentale restauraties belemmeren, de hoofdoorzaak van terugkerende holtes die kunnen leiden tot wortelkanaalbehandeling en tandextracties.

“Resistentie tegen antibiotica is nu een van de meest urgente gezondheidsproblemen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd, en de ontwikkeling van nieuwe antimicrobiële geneesmiddelen en biomedische materialen vertegenwoordigt een dringende onvervulde behoefte, “zei hoofdonderzoeker Dr. Lihi Adler-Abramovich.

“Wanneer bacteriën zich ophopen op het tandoppervlak, lossen ze uiteindelijk de harde weefsels van de tanden op. Terugkerende holtes – ook bekend als secundair tandbederf – aan de randen van dentale restauraties zijn het gevolg van de zuurproductie door holte verwekkende bacteriën die zich in de restauratie-tand-interface bevinden. ”

Ze legde uit dat het verbeterde materiaal superieur is aan zowel composietharsen, die er goed uitzien, maar geen antibacterieel effect hebben, en antibacteriële amalgaamvullingen die zijn samengesteld uit metaallegeringen die problemen met toxiciteit en gebrek aan therapietrouw hebben.

De Israëlische onderzoekers ontdekten als eersten de bacteriële activiteit van de zelf-assemblerende bouwsteen Fmoc-pentafluoro-L-phenylalanine en bedachten een methode om de nano-samenstellen op te nemen in tandheelkundige composietrestauratiemiddelen.

Lees hier het hele verhaal.

Advertentie (4)