VIDEO. Ein Gedi, een paradijs op aarde

Aan de weg van Jeruzalem naar de Dode zee, net voor de berg Masada, ligt een paradijs. Althans zo voel ik het iedere keer dat ik op weg naar de Dode zee daar stop om het paradijs in te gaan. Ein Gedi, een natuurgebied in de woestijn met watervallen en kleine meertjes op drie verschillende hoogten.

Een schitterende locatie! Ga in het water op dezelfde plek waar Koning David wekenlang op rustte voor duizenden jaren geleden. Voel het heerlijke frisse water op je lichaam. Ein Gedi is zonder meer een van de mooiste plekken in Israël.

Natuurreservaat Ein Gedi biedt meer dan negen verschillende wandelroutes, geschikt voor iedereen, van familiegroepen tot ervaren wandelaars, en duurt van een half uur tot een volledige dag, enkele van de meest populaire wandelroutes zijn die welke door Wadi David gaan.