Zomer in Israël: zee, zon … en Hanukkah donuts

Sufganiyot is niet alleen meer voor Hanukkah. Foto met dank aan Roladin

Sommige Israelis gruwelen bij de gedachte alleen al, andere staan er voor in de rij, de overheerlijke Hanukka donuts, bekend onder naam sufganiyot, die je normaal in de weken voorafgaand aan Hanukka eet, zijn nu te koop, aldus Israel21C.

Het is een probleem dat families van elkaar scheidt, vrienden en geliefden van elkaar vervreemdt en creëert onheilige commotie . We hebben het niet over politiek of geloof, maar over iets veel fundamenteler: kan je donuts buiten de winterweek van Chanoeka eten?

Israëlische patisserie en koffieketen Roladin, beroemd (of berucht, afhankelijk van wie je het vraagt) voor zijn bizarre en extravagante Chanoeka-donutselectie, heeft besloten dat het niet kan wachten tot de winter en heeft een pop-up donutshop geopend in Tel Aviv’s Azrieli Winkelcentrum.

“We zijn trots en enthousiast om de pop-up winkel te lanceren met zijn gekke en coole donut collectie waarin we alle jarenlange fantasieën van ons team en onze chefs hebben gematerialiseerd”, zegt Roladin CEO Noa Bachar Aharoni over de pop-up winkel.

Nou ja, in ieder geval zijn de donuts op tijd voor Rosh Hashana, eind september, maar ik zal daar zeker niet op wachten en snel naar Tel Aviv gaan.

Advertentie (4)