Amerikaanse Joden kwaad op Trump na opmerkingen over “trouw”

Foto Screenshot YouTube

Na de opmerkingen van president Trump dat “Joodse kiezers die op een Democraat stemmen een gebrek aan kennis hebben en niet loyaal zijn” komt er grote kritiek van de belangrijkste en grote Joodse organisaties in Amerika.

Het Amerikaanse Joodse Comité (AJC) had scherpe kritiek de opmerkingen van Trump. “Genoeg, mijnheer de president,” tweette de organisatie. “Amerikaanse Joden – zoals alle Amerikanen – hebben een scala aan politieke opvattingen. Uw beoordeling van hun kennis of loyaliteit, op basis van hun partijvoorkeur, is verdeeld, respectloos en onwelkom. Stop alsjeblieft. “

Jonathan Greenblatt, CEO van de Anti-Defamation League (ADL), sloot zich aan bij de kritiek. Hij tweette: “Het is onduidelijk wie de president beweert dat joden ‘ontrouw’ zouden zijn, maar beschuldigingen van ontrouw zijn al lang gebruikt om joden aan te vallen. Zoals we eerder zeiden, is het mogelijk om deel te nemen aan het democratische proces zonder deze claims . Het is al te laat om te stoppen met het gebruik van Joden als politiek voetbal. “

De voormalig ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in de staat Israël, Dan Shapiro, tweette dat Trump ‘walgelijk’ is.

Alleen de Republikeinse Joodse Coalitie verdedigde dinsdag Trump. “President Trump heeft gelijk, het toont veel ontrouw aan zichzelf om een ​​partij te verdedigen die mensen beschermt / aanmoedigt die u haten voor uw religie,” tweette de organisatie. “De GOP, wanneer zelden geconfronteerd met antisemitisme van gekozen leden, handelt altijd snel en beslist om te straffen en te verwijderen.”