Foutje. IDF soldaten beschieten Israelisch sproeivliegtuig (video)

Sproeivliegtuig. Screenshot YouTube

Denkend het kwam uit Syrie, beschoten Israelische soldaten gisteren een sproeivliegtuig op de Golan hoogte. Gelukkig raakte niemand gewond.

Het voorval deed zich voor op de Golan hoogte dicht bij de Syrische grens waar de laatste tijd een aantal keren Syrische vliegtuigen en drones waren gezien.

De IDF gaf na het incident de volgende verklaring uit: “IDF-troepen die op de Golanhoogten opereerden, zagen een vliegtuig waarvan ze vermoedden dat het een vijandig vliegtuig was dat vanuit Syrisch grondgebied infiltreerde en een echte bedreiging vormde, en daarom openden ze het vuur. Toen ze eenmaal beseften dat het een civiel Israëlisch vliegtuig was, stopten ze met schieten.

“De piloot vertelde later dat hij voelde dat iets de vleugel van het vliegtuig had geraakt, er van uitgaande dat het een vogel was. Al snel merkte hij dat het vliegtuig brandstof lekte en vloog meteen terug naar het Mahanaim-vliegveld in de buurt van Rosh Pina, waar hij het toestel veilig aan de grond zette.

De IDF is een onderzoek gestart.