Na 2 raketten uit Gaza heeft de IDF aanvallen op doelen in Gaza uitgevoerd

Screenshot YouTube

Nadat gisteravond laat een raket uit Gaza op onbewoond gebied in zuid Israel neerkwam reageerde de IDf door boten van Hamas aan te vallen. Kort daarna volgde een tweede raket uit Gaza waarop de IDF de afgelopen nacht diverse “marine” gerelateerde Hamas basissen heeft aangevallen en vernietigd.

Op verschillende plaatsen langs de grens met Gaza werd het alarm geactiveerd zodat mensen een veilige schuilplaats konden zoeken.

In een uitgegeven verklaring zegt de IDF : “De IDF zal zich blijven verzetten tegen pogingen om Israëlische burgers schade toe te brengen en beschouwt de Hamas-terroristische organisatie als verantwoordelijk voor wat er in en uit de Gazastrook gebeurt. ”

Sinds verleden week vrijdagavond zijn er in totaal zes raketten op zuid Israel afgevuurd. Drie raketten werden onderschept door het Iron Dome systeem. Een raket kwam neer in de tuin van een huis in Sderot , twee anderen kwamen in onbewoond gebied neer.