Intel’s nieuwste 10e generatie processors zijn in Haifa ontwikkeld

Foto Intel

Het Haifa-team van de Amerikaanse techgigant Intel zit achter de ern van de nieuwe 10e generatie processors voor laptops die 16% hogere prestaties leveren.

De kern is het deel van de processor dat de instructies ontvangt en de vereiste berekeningen of acties uitvoert.

Met de naam Comet Lake kunnen de nieuwe processors voor laptops een hogere productiviteit leveren – een stijging van 41% in vergelijking met de vorige generaties processors – en hogere prestaties voor zware workloads, maar tegelijkertijd zijn ze klein genoeg om dunne en lichte laptops aan te passen zonder de levensduur van de batterij compromitteren , aldus Intel.

Comet Lake stelt laptops in staat om “creatieve reken-intensieve projecten met gemak aan te pakken” en biedt snelheid voor entertainmentdoeleinden, biedt een drie keer een snellere WiFi-verbinding om snelle downloads van bestanden mogelijk te maken en heeft acht keer meer bandbreedte dan processoren van de vorige generatie.

Volgens Intel zullen tegen het einde van dit jaar meer dan 90 verschillende type laptops gebaseerd op de 10e generatie processors beschikbaar zijn.