IDF noemt Iraanse Brig.Generaal Javad Ghafari meesterbrein achter killer drones

Met de lancering van een nieuwe social media accounts in de Perzische-taal , identificeerde de Israel Defense Forces dinsdag een Iraanse generaal als het brein achter een verijdelde aanval met killer drones vanuit Syrië op Israël.

Volgens de IDF is Javad Ghafari, een brigadegeneraal in de Quds Force van de Revolutionaire Garde, degene die toezicht houdt op de Iraanse strijdkrachten in Syrië en verantwoordelijk is voor de inspanningen van Teheran om een ​​militaire aanwezigheid in het land te vestigen. “Tienduizenden sjiieten uit verschillende landen opereren onder Ghafari in Syrië,” zei de IDF in een verklaring.

De IDF meent zeker te weten dat Ghafari de leiding had over een cell in Syrië die van plan was om met explosieven beladen drones op Israëlisch grondgebied te vliegen, die de IDF dit weekend dwarsboomde.

Deze verklaring was de eerste die werd uitgebracht op de nieuwe sociale mediakanalen van de IDF in de Perzische taal. Het leger zei dat zijn nieuw gelanceerde Instagram-, Twitter– en Telegram-kanalen “officiële informatieplatforms zijn ontworpen voor een Iraans publiek.”

Naast de verklaring in de Perzische taal publiceerde de IDF een organigram die de verbanden liet zien tussen Quds Force-hoofd majoor Gen. Qassem Soleimani, Ghafari en de twee Hezbollah strijders die op zaterdagavond werden gedood bij de Israëlische aanval.

Advertentie (4)