Bekende rabbijn in New York door grote baksteen gewond geraakt

Foto: Twitter

Israelische media komen vanochtend met het bericht dat de 64-jarige rabbijn Avraham Gopin, schoonvader van de bekende Chassidische zanger Benny Friedman, gewond is geraakt door een grote baksteen die naar hem werd gegooid in de wijk Crown Heights in Brooklyn.

De rabbijn werd in het ziekenhuis opgenomen met “een gebroken neus, gebroken tanden, hechtingen op zijn hoofd en grote schrammen op zijn lichaam”, aldus Friedman op Twitter.

In een bericht op Twitter zegt Friedman: “Vanmorgen om 07.45 uur ging mijn schoonvader wandelen zoals hij altijd doet. Plots begon een man tegen hem te schreeuwen, en begon hem te achtervolgen met een enorme steen”, zei Friedman in een bericht die ook een foto bevatte van de bloedige Tzitzit van zijn schoonvader, een ritueel kledingstuk dat orthodoxe joodse mannen meestal dagelijks onder hun kleding dragen.

Chaim Deutch, gemeenteraadslid van New York, twitterde dat de politie de aanval onderzoekt als een haatmisdrijf. De Anti-Defamation League (ADL) zei dat het een beloning van maximaal $5.000 bood voor informatie die leidt tot de arrestatie en veroordeling van de aanvaller.

Verschillende als Jood herkenbare Joodse mannen zijn de afgelopen maanden in Brooklyn aangevallen.

Advertentie (4)