Kinderen uit plaatsen bij Gaza grens protesteren met een lied tegen constante terreur (video)

screenshot

Kinderen uit kibboetsen en moshav’s langs de grens met Gaza protesteerden tegen Palestijnse terreuraanslagen door hun leven onder vuur te beschrijven in een versie van een populair Hebreeuws kinderlied.

Terwijl kinderen in heel Israel zich voorbereiden om na de zomervakantie, op 1 september, terug te keren naar school, hebben kinderen in het gebied rond de Gazastrook te maken met raketaanvallen vanuit Gaza.

Uit protest van de veiligheidssituatie in Zuid-Israël publiceerde het Israel Victory Project (IVP) een muziekvideo met Israëlische kinderen die een versie zingen van Noami Shemer’s lied “Aleph Bet”, waarin verschillende kwesties worden vermeld die beginnen met elke letter van het Hebreeuwse alfabet .

“Het doel van het lied is om de significante verschillen te laten zien tussen de start van het school jaar voor kinderen uit het zuiden en kinderen uit de rest van Israël,” aldus een persverklaring van de IVP. “Het lied probeert het bewustzijn te vergroten over de onmogelijke kindertijd van duizenden kinderen die in het gebied wonen en constant in angst leven door raketten en explosieven vanuit Gaza.

“Deze kinderen hebben het recht en de staat Israël is verplicht om hen toe te staan ​​in vrede en rust op te groeien zoals alle kinderen van Israël, zonder angst voor terreur, aldus de verklaring.

As kids in Israel get ready to go back to school next week, the children in the south of Israel have other worries on their minds. Here they give a new take on the old Israeli children's Alphabet song. (High Quality version)We can't go on letting Hamas hold our children hostage. #israelvictory now!

Geplaatst door Israel Victory Project op Dinsdag 27 augustus 2019
Advertentie (4)