Ilhan Omar en Rashida Tlaib willen dat de USA alle hulp aan Israel stopt (video)

screenshot YouTube

Ilhan Omar en Rashida Tlaib, de twee Democratische moslim Congress leden, en BDS aanhangers, gebruikten een persconferentie gisteravond in St.Paul, om eens lekker te keer te gaan tegen Netanyahu en Trump.

In de persconferentie zei Omar maandag dat de acties van Israël “niet verenigbaar” waren met een democratie of bondgenoot van de VS. Zij beschuldigden Israel er ook van een apartheid staat te zijn doordat het hen de toegang tot Israel heeft ontzegd.

Omar ontkende dat de beide dames niet van plan zouden zijn geweest Israelische functionarissen te ontmoeten , want zei ze “er waren vergaderingen gepland met Arabische Knesset-leden, vertegenwoordigers van de controversiële linkse organisatie Breaking the Silence en andere functionarissen”.

Ook vinden Omar en Tlaib dat Israel “de uitbreiding van nederzettingen op Palestijns land moet stoppen en volledige rechten voor de Palestijnen moet waarborgen “. Het is bekend dat Omar voorstander is van één staat voor joden en Palestijnen.

“We hebben een constructieve rol te spelen”zei Omar. ” We geven Israël elk jaar meer dan $ 3 miljard aan hulp. Dit is gebaseerd op het feit dat ze een belangrijke bondgenoot zijn in de regio en de enige democratie in het Midden-Oosten, maar het weigeren van bezoek door gekozen congresleden is niet consistent met het zijn van een bondgenoot en het ontzeggen van bewegingsvrijheid aan miljoenen mensen of beperken van de vrijheid van meningsuiting of zelf- vastberadenheid is niet consistent met democratie. “

Opvallend was dat ze niet spraken over de eerder in augustus plaats gevonden reis van 41 Democratische Congress leden waar Omar en Tlaib geen deel van wilden uitmaken. Wel gaven ze het woord aan BDS aanhangers die Israel niet in konden.

Witte Huis woordvoerder Hogan Gidley reageerde na de persconferentie alsvolgt. “Congresvrouwen Rashida Tlaib en Ilhan Omar hebben een goed gedocumenteerde geschiedenis van antisemitische opmerkingen, antisemitische posts op sociale media en antisemitische relaties. Israël heeft het recht om te voorkomen dat mensen die het land willen vernietigen het land niet binnenkomen.”

Hieronder de video van de gehele persconferentie

Advertentie (4)