Jordaans parlement wil dat de Israëlische ambassadeur het land wordt uitgezet.

Jordaans parlement. Screenshot YouTube

Opnieuw een teken hoe de spanningen tussen Israel en Jordanië aan het oplopen zijn.

Het Palestijnse Comité van het Jordaanse Huis van Afgevaardigden en andere parlementaire fracties hebben tijdens een spoedzitting die werd bijgewoond door de Jordaanse minister van buitenlandse zaken Ayman Safadi, de regering opgeroepen de Israëlische ambassadeur het land uit te zetten en de Israëlische ambassade in Amman te sluiten.

Ook werd opgeroepen de vredes verdragen met Israel te annuleren, werd er opgeroepen te protesteren bij de Amerikaanse ambassadeur tegen Amerikaanse steun aan Israel en tenslotte wil men dat de Jordaanse ambassadeur in Israel terug wordt geroepen.

Dit alles uit protest tegen het neerslaan door de Israeliesche politie van de rellen op de Tempelberg en het toelaten van Joden.

Jordanie had eerder al aan de Israelische ambassadeur laten weten dat het ” een onmiddellijke stopzetting eist van Israëlische “schendingen” en “pogingen om de historische en juridische situatie te veranderen” op de heilige plaats in Jeruzalem. 

Atef Tarawneh, spreker van het Huis van Afgevaardigden van Jordanië, riep de regering op om Israël te laten weten dat “vrede tussen beide landen wordt bedreigd in het licht van de voortdurende agressie tegen Jeruzalem en de Al-Aqsa-moskee.”