In Israel ontwikkeld : Intel heeft de allereerste AI-chip onthuld

Foto: Intel

Intel Corp.heeft zijn allereerste AI-chip onthuld. Het product is ontwikkeld in het Haifa-ontwikkelingscentrum in samenwerking met de C2DG-groep uit Israël, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de cores van Intel-processors.

Tijdens de aankondiging van de nieuwe chip wees Intel erop dat het in verschillende Israëlische AI-startups heeft geïnvesteerd, waaronder Habana Labs, die $ 75 miljoen heeft opgehaald, en NeuroBlade, die $ 23 miljoen heeft opgehaald, wat erop wijst dat deze bedrijven enige inbreng in de chip hadden.

Het eerste AI-product met de naam Nervana NNP-I of Spring Hill van Intel, is ontworpen voor inferentie taken die worden uitgevoerd door grote computercentra. Facebook, bijvoorbeeld, is het product al gaan gebruiken. Intel merkt op dat enkele van de grootste technologiebedrijven tegenwoordig betrokken zijn bij de hardware van kunstmatige intelligentie, waaronder Intel, NVidia, Qualcomm, Google en talloze startups, waaronder verschillende Israëlische bedrijven.

De nieuwe AI-chip is een hardware versneller kaart die is gericht op grote werkbelastingen en inferentie als onderdeel van complexe AI-toepassingen.

De nieuwe Intel-chip is gebaseerd op 10 nm Ice Lake-kernen en is speciaal in staat om grote werklasten op laag vermogen aan te kunnen. Het kan tot 3.600 afbeeldingen per seconde verwerken en verbruikt slechts 10 Watt. Het product werd onthuld tijdens de Hot Chips 2019-conferentie in Silicon Valley.

Intel wijst erop dat de nieuwe hardware-chip Intel Xeon-processors zal helpen die door grote ondernemingen worden gebruikt. “Intel Xeon-processors worden door veel bedrijven gebruikt voor gecompliceerde computertaken. Hoe ingewikkelder de berekeningen bij AI, hoe meer oplossingen nodig zijn om Intel Xeon te helpen bij het versnellen van de berekeningstaak,”aldus Intel.

Advertentie (4)