Israelische bedrijven hebben systeem ontwikkeld om vijandelijke drones over te nemen (VIDEO)

Skylock drone. Screenshot YouTube

Na nu pas bekend is geworden, hebben Israelische defensie technologiebedrijven systemen ontwikkeld die de controle over vijandelijke drones kunnen overnemen om aanvallen te dwarsbomen en informatie over hen te verzamelen.

Door deze systemen kunnen operators de volledige controle over de drone overnemen en deze veilig laten landen voor analyse.

Een van die bedrijven, Skylock, heeft een systeem ontwikkeld dat vijandelijke drones tot een afstand van 3,5 kilometer kan detecteren en tegelijkertijd 200 drones kan besturen.

Dat israelische bedrijven vijandelijke drones kunnen overnemen werd bekend nadat Israel werd beschuldigd van het uitvoeren van een reeks drone-gerelateerde aanvallen in naburige Arabische landen.

De Israel Defense Forces (IDF) heeft één van die aanvallen toegegeven, namelijk de aanval op Syrie, waarbij een Iraanse basis werd aangevallen kort voordat daar vandaan “zelfmoord drones” richting Israel zouden worden afgevuurd. Over andere drone incidenten boven Libanon heeft de IDF geen commentaar op gegeven.

Skylock zegt dat ze een bepaalde locatie kunnen instellen waar ze de controle over drone willen overnemen. Ze hebben dan de mogelijkheid om de verbinding tussen de drone en de operator te verstoren, en deze vervolgens op afstand te bedienen en te laten landen, om te controleren wat hij bij zich heeft en waar hij vandaan komt.

Andere Israëlische bedrijven ontwikkelen vergelijkbare technologie. Rafael Industries heeft onlangs zijn nu al operationele Drone Dome anti-drone systeem geïntroduceerd, dat op vergelijkbare wijze de controle over mogelijk bewapende UAV’s overneemt en deze veilig laat landen.

Advertentie (4)