Netanyahu tegen Nasrallah en Souleimani “Let op je woorden”

PM Netanyahu Foto GPO

Premier Benjamin Netanyahu waarschuwde Hezbollah-leider Nasrallah om te ‘kalmeren’ nadat hij Israël had gewaarschuwd dat zijn Hezbollah beweging een dreigende reactie voorbereidde op de crash van twee “Israëlische” drones in een buitenwijk van Beiroet. (Volgens analisten waren deze drones afkomstig uit Iran)

“Ik hoorde wat Nasrallah zei. Ik adviseer Nasrallah om te kalmeren. Hij weet heel goed dat Israël weet hoe het zichzelf moet verdedigen en zijn vijanden terug moet betalen,” zei Netanyahu in een toespraak vandaag tijdens een ceremonie voor het leggen van de eerste steen van het ontwikkelingscentrum van Mobileye in Jeruzalem.

“Tegen Libanon en ook tegen Qasem Soleimani, zeg ik: wees voorzichtig met wat je zegt en wees nog voorzichtiger met je handelingen.”

Het antwoord van Netanyahu kwam als een reactie op de bedreigingen van Nasrallah die hij maandag vanuit zijn bunker in Beiroet aan het adres van Israel deed: “Ik zeg het Israëlische leger aan de grens: wacht op onze reactie, die op elk moment aan de grens en buiten de grens kan plaatsvinden. Wees voorbereid en wacht op ons. “