Speurtocht moordenaars van Rina Shnerb gaat door, drie man opgepakt voor ondervraging

Foto IDF

Terwijl de speurtocht naar de terroristen die Rina Shnerb hebben vermoord en haar vader en broer ernstig verwonden, maken de Palestijnse leiders zich zorgen dat de terroristen mogelijk deel uitmaken van een onbekende cell.

Tijdens de klopjacht op de terroristen heeft de IDF gisteren drie mannen opgepakt, Abu al Safa en Mohammed Abu al Safawere werden gearresteerd in het dorp Ein Arik dicht bij Ramallah. Hamas-lid Israr Ma’arouf, een student aan Birzeit University die een tijd in Israëlische gevangenissen heeft doorgebracht, werd gearresteerd in het nabijgelegen dorp Ein Qiniya. Alle drie worden ondervraagd en het is niet bekend of ze bij de aanslag waren betrokken.

foto IDF

Naar verluidt hebben IDF soldaten ook een aantal bewakings camera’s in Ein Aik in beslag genomen.

https://videoidf.azureedge.net/9812fd38-094e-48ce-98eb-6fd11e0bee8b

Het leger zei dat de bom een geïmproviseerd explosief was, dat eerder bij de waterbron was geplaatst, mogelijk om een IDF patrouille aan te vallen. De terreur cell die de bom had geplaatst moet bekend zijn geweest met de veiligheids situatie in het gebied en had zich mogelijk op honderd meter verstopt. Toen de Shnerb familie arriveerden hebben ze bom op afstand tot ontploffing gebracht, aldus de woordvoerder van de IDF.