VIDEO: Cannabis in Israel, je rookt het gewoon op straat

Het is zo langzamerhand wel bekend dat Israel een wereldleider is in de ontwikkeling, export en gebruik van medische cannabis. Tientallen bedrijven houden zich bezig met de groei en verkoop van cannabis voor medische doeleinden.

Ondanks dat het gebruik van cannabis nog steeds verboden is en je een boete krijgt als je wordt betrapt, wordt er niet veel aan handhaving gedaan. Als je een boete krijgt kost dat $275 voor de eerste boete en $550 als je eerder een boete hebt gehad. Thuisgebruik en bezit van 15 gram cannabis wordt oogluikend toegestaan.

Je zou dus zeggen dat het roken van cannabis op straat niet zou kunnen. Uit deze video van ILTV blijkt hoe makkelijk het is en dat handhaving niet plaatsvindt.

Uit een onderzoek in 2017 bleek dat 8,88% van de Israëli’s cannabis gebruikt, de 16e plaats in de onderzochte landen ter wereld. Het hoogste percentage van jaarlijks cannabisgebruik ter wereld is in IJsland en de VS vastgesteld, op respectievelijk 18% en 16%.