Abbas verhoogt salaris voor makers zelfmoordgordel waarmee zestien mensen werden vermoord (VIDEO)

Cafe Hillel. Screenshot YouTube

De Palestijnse Autoriteit (PA) onder leiding van Mahmoud Abbas heeft de salarissen verhoogd naar €1.798 per maand van de twee terroristen die de zelfmoordgordels hebben gemaakt, waarmee in 2003 bij een zelfmoordaanslag zestien onschuldige Israeli’s zijn vermoord, aldus meldt Palestinian Media Watch.

Zoals gebruikelijk voor een werknemer van een bedrijf die na een bepaalde periode een loonsverhoging ontvangt, heeft de PA – zoals de PA-wet bepaald – de salarissen van deze twee terroristen verhoogd nadat ze 15 jaar gevangenisstraf er op hadden zitten. De Palestijnse terroristen werden in juli en augustus 2004 gearresteerd. De afgelopen vijf jaar betaalde de PA hen €1.541 per maand.

Over 18 maanden zal de PA ook het salaris verhogen van massamoordenaar Ibrahim Hamed, die 54 levenslang uitzit voor het plannen van verschillende terreuraanslagen op Israëliërs waarbij 54 mensen zijn vermoord. Daarnaast betaalde de PA een totaal bedrag van €834.443 aan salaris aan de Hamas-terroristen die twee opeenvolgende zelfmoordaanslagen uit hebben gevoerd op 9 september 2003, vandaag precies 16 jaar geleden.

De eerste was een terreuraanval op een bushalte in de buurt van het Assaf Harofeh-ziekenhuis en de militaire basis van Tzrifin, ten oosten van Rishon LeZion, waarbij 9 Israeli’s werden vermoord en 18 gewond raakten. De tweede terreuraanval was op Café Hillel in Jeruzalem, wat resulteerde in de moord op 7 Israeli’s en waarbij 57 mensen gewond raakten.

Volgens de berekeningen van Palestinian Media Watch, op basis van gegevens van de PA zelf, heeft de Palestijnse leiderschap tot nu toe deze zes terroristen in totaal €742.699 betaald. De PA heeft ook de families van de twee zelfmoordterroristen – die als zogenaamde “martelaren” worden beschouwd in de Palestijnse samenleving – in totaal €91.512 betaald sinds die aanslagen. Dat betekent €45,764 per familie.

De wet die de terroristen die in Israëlische gevangenissen zitten een maandelijks salaris garandeert, werd in 2004 door de PA aangenomen. PA-voorzitter Mahmoud Abbas heeft tweemaal aanzienlijke salarisverhogingen voor de terroristische gevangenen goedgekeurd. In 2006 keurde Abbas de voorschriften goed, die de maandelijkse salarisbetalingen door de PA bepalen, en daarbij ook een stijging van de betaalde salarissen. In 2010 keurde hij een extra salarisverhoging goed voor terroristen die gevangen zitten in een Israëlische gevangenis. Het salaris werd toen verhoogd van €1,027.30 per maand naar €3,082.05 per maand, een stijging van maar liefst 300%.

Naast het toekennen van een maandelijks salaris aan de terroristen, verbiedt de PA-wetgeving (“Law of Prisoners and Released Prisoners” uit 2004) de Palestijnse Autoriteit om een vredesovereenkomst te ondertekenen die niet de vrijlating van alle Palestijnse terroristen omvat, inclusief de moordenaars die deze aanvallen hebben uitgevoerd.

WAARSCHUWING: BEELDEN IN DEZE VIDEO KUNNEN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN

Onder de slachtoffers van de aanval op Café Hillel op 9 september 2003 bevonden zich Dr. David Applebaum en zijn dochter Nava, die de dag na de terreuraanval zou gaan trouwen. De in Amerika geboren Dr. Applebaum was hoofd van de eerste hulp en traumaafdeling van het Shaare Zedek Medical Center in Jeruzalem en een specialist in spoedeisende geneeskunde. Voor de aanval had hij net deelgenomen aan een symposium, waar hij medische professionals les gaf in trauma’s als gevolg van terrorisme.

Alon Mizrachi, de bewaker van het café die werd gedood toen hij de zelfmoordterrorist identificeerde en hem eruit probeerde te duwen terwijl de terrorist zichzelf opblies, waardoor vele levens werden gered, was de oom van Ziv Mizrachi. Ziv was een IDF-soldaat die werd vermoord door een Palestijnse terrorist in november 2015.

Advertentie (4)