Palestijnse terrorisme financierder Abbas: “We vechten tegen terreur”

Palestijnse leider Mahmoud Abbas en de leden van de Palestijnse Autoriteit (PA) doen zich voor als vredelievende politici bij het ontmoeten van buitenlanders, terwijl ze tegenover het Palestijnse thuispubliek terroristen en “martelaren” die Israëliërs hebben vermoord eren en financieren.

Spreken met twee tongen heeft een lange historie binnen de korte Palestijnse geschiedenis. Yasser Arafat deed niet anders. De techniek is fundamenteel voor de diplomatie van het PA-leiderschap. Toen PA-voorzitter Mahmoud Abbas onlangs de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Berlijn ontmoette, beweerde hij dat de PA “de cultuur van de vrede verspreidt”. Ja, hij zei het écht.

“President Abbas benadrukte tegen Merkel dat wij zullen blijven handelen om onze nationale instellingen volgens de rechtsstaat op te bouwen, en ook om de cultuur van vrede in onze regio en de wereld te verspreiden en te strijden tegen terreur”. De Palestijnse leider veroordeelde het gebruik van geweld tegen burgers en benadrukte dat alle monotheïstische godsdiensten – jodendom, christendom en islam – gelijk moeten worden behandeld en dat alle vormen van racisme en discriminatie moeten worden afgewezen”, aldus het officiële PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida op 30 augustus 2019.

Als deze verklaring waar zouden zijn, zou Abbas zich actief moeten uitspreken tegen Palestijnse terreuraanslagen tegen Israëlische burgers. Maar integendeel, Abbas moedigt terreur aan en belooft terroristen dat ‘martelaren’ het paradijs zullen bereiken en dat “de gewonden door Allah worden beloond”.

Abbas looft degenen die gehoor geven aan deze oproep tot geweld en benadrukt dat zij “de sterren aan de hemel zijn“. Bovendien gebruikt de Fatah-partij van Mahmoud Abbas haar officiële Facebook-pagina om terreur te bevorderen.

Hier volgen enkele voorbeelden van Abbas die terroristen en “martelaren” prijst:

Abbas: “We zijn het er niet mee eens dat zij [Israël] onze martelaren als terroristen beschouwen – onze martelaren, de martelaren van het vaderland! En we zullen het niet eens zijn dat ze één cent van hun geld aftrekken [salaris voor terroristen]. Al het geld zal naar hen gaan – omdat voor ons de martelaren, gewonden en de gevangenen het meest heilig zijn.”. [Bron: Facebook-pagina van het PA Presidential Office, 10 augustus 2019. Official PA TV News, 11 augustus 2019]

“We zegenen elke druppel bloed die is vergoten voor Jeruzalem, dat is schoon en zuiver bloed, bloed vergoten voor Allah, als Allah het wil. Elke martelaar zal het paradijs bereiken, en alle gewonden zullen door Allah worden beloond.” [Officiële PA TV, 16 september 2015 en officiële website van PA-voorzitter Abbas, 16 september 2015]

Abbas: “We zien de martelaren en gevangenen als sterren aan de hemel van het Palestijnse volk en de hemel van de strijd van het Palestijnse volk, en zij hebben voorrang in alles…” [Officieel PA TV-nieuws, 24 juli 2018]

De door Abbas en de zijnen gecontroleerde Palestijnse staatsomroep van de PA verspreiden eveneens de valse verklaringen dat Abbas vredelievend is. In een op-ed in het officiële PA-dagblad, prijst columnist en Fatah Revolutionary Council-lid Muwaffaq Matar Abbas regelmatig als de “president van de vrede”.

“Vanuit het perspectief van het leiderschap van het Palestijnse volk was de oorlog tegen het terrorisme geen politieke tactiek of een tijdelijke keuze, maar eerder een strategie die steunt op een historische, hedendaagse en toekomstige culturele infrastructuur van het Palestijnse volk – niet alleen omdat het Palestijnse volk het nummer één slachtoffer in de wereld is van staatsterreur [Israël], maar ook omdat de menselijkheid, die de collectieve en individuele cultuur van het Palestijnse volk samenstelt, de kracht was die de president van de vrede, de menselijke president, Mahmoud Abbas, heeft geduwd om ver te gaan in alles wat verband houdt met deze overeenkomsten met alle wereldstaten die bereid zijn terreur te bestrijden. Hij deed dit niet om politieke winst te behalen, maar eerder uit volledig vertrouwen dat terreur het tegenovergestelde is van menselijkheid, net zoals oorlog het tegenovergestelde is van vrede en onwetendheid het tegenovergestelde van kennis is.” [Official PA daily Al- Hayat Al-Jadida, 4 juli 2019]

Palestinian Media Watch heeft de hypocrisie en dubbelhartigheid van PA-functionarissen aan het licht gebracht en gedocumenteerd dat zij de ene keer iets zeggen tegen het buitenlandse publiek in het engels en vervolgens precies het tegenovergestelde tegen het Arabische publiek in het Arabisch.

Zo verzekerde Abbas bijvoorbeeld Amerikaanse studenten dat de PA vrede zoekt en alleen “het pad van onderhandelingen kiest”. Maar een dag eerder vertelde zijn plaatsvervanger, Mahmoud Al-Aloul, aan de Palestijnen dat zij “extreem trots zijn” op Omar Abu Laila, een terrorist die net daarvoor twee Israëliërs had vermoord.

Op dezelfde manier verzekerde de adviseur van Abbas, Mahmoud Al-Habbash, de president van Israel Reuven Rivlin dat hij voor “uitroeiing van religieuze haat is”. Maar PMW heeft vervolgens bewezen dat uitgerekend Al-Habbash zelf zich schuldig maakt aan religieuze Jodenhaat en dat publiekelijk predikt tegen zijn Palestijnse onderdanen. Zo beweerd Al-Habbash in het Arabisch dat Joden “het kwaad” vertegenwoordigen, “vals” zijn, “duivels” en de Staat Israel op haar beurt een “Satan’s project” is. Niet bepaald vredelievend.

Advertentie (4)