Goldin familie: “Wij zullen blijven vechten om het lichaam van Hadar te krijgen uit Gaza”

Hadar Goldin (L) Oren Shaul (r). Foto: IDF

De familie van Hadar Goldin, de IDF-soldaat wiens lichaam sinds 2014 door Hamas in Gaza wordt vastgehouden, nam vrijdag deel aan het wekelijkse “Misdar Hadar Protest”. De demonstratie werd gehouden bij het Black Arrow Memorial aan de grens met Gaza, in het zuiden van Israël.

Leah Goldin, de moeder van Hadar, zei tijdens het protest: “Ik heb afgelopen week de VN-Mensenrechtenraad in Genève bezocht. Een plek waar iedereen gelijk is, ongeacht religie, ras of geslacht. Ik ontmoette een Australische ambassadeur die me vertelde dat Hamas van twee walletjes eet: Enerzijds schendt het internationale recht en anderzijds ontvangt de terreurorganisatie humanitaire hulp.”

Leah Goldin. Foto: UN Watch

Zij vertelde Goldin: “Ik ben ook een moeder, je bent niet alleen. Je bent hier bij mij en wij vertegenwoordigen duizenden moeders en gezinnen over de hele wereld.”

Leah Goldin: “Alle ambassadeurs die ik ontmoette, beseften dat het tegenhouden van een begrafenis een antisemitische activiteit is. We waren bij de VN in staat om het leiderschap van de landen te beïnvloeden. Wie kwam niet opdagen? De staat Israël, want Netanyahu was schijnbaar bezig met belangrijkere zaken dan te zorgen dat het lichaam van mijn zoon terug komt. We zullen Hadar terugbrengen, omdat we geen andere keus hebben.”

De broer van Hadar, Tzur Goldin, vertelde de menigte: “Onze missie in het nieuwe jaar is het tegengaan van de wil van de terroristische organisaties om ons te splitsen en de Israëlische geest te breken. Geconfronteerd met terreur, zullen we ons nóg meer verenigen, nóg sterker en koppiger worden. We zullen onze leiders niet met rust laten. Leiders komen en gaan, belangen veranderen, maar wij, de burgers, blijven hier.”

Naast Hadar Goldin, wordt ook het lichaam van Oren Shaul vastgehouden door Hamas in Gaza. Ook zijn familie strijd al jaren om hun zoon te kunnen begraven.

Leah Golding spreekt bij de Verenigde Naties
Korte documentaire over Hadar Goldin, wiens lichaam nog steeds vastgehouden word in Gaza.